27. nov. 2023

Plastmo skaber det rette zink-look

  • Tag og facade
Plastmo BD+Inspiration November 1920X900Plastmo BD+Inspiration November 1920X900

Plastmo skaber det rette zink-look

Det smukke originale zink-look er eftertragtet af arkitekter, bygherrer og mange andre, som ser på byggeri med øje for stil og æstetik. Men for at beskytte grundvandet har mange kommuner forbud mod brug af zinktagrender. Heldigvis står Plastmo klar med en oplagt løsning.

Stål Plus til Plushusene i Køge Nord
Zinktagrender var ikke en mulighed, da bofællesskabet Plushusene skulle opføres i Køge Nord i et område med fredet natur, eng og fredskov. I stedet faldt valget på Stål Plus Tagrenden, som Plastmo har udviklet som et alternativ til zink.

Stål Plus Tagrenden har en indvendig coating, så der ikke bliver udledt zink-partikler til grundvandet. Udvendigt får den med tiden en flot mørk farve, som ligner zinkens patina. Den fås også i en sort udgave.

Arkitekttagrenden
Stål Plus Tagrenderne fås i flere forskellige versioner, og til Plushusene i Køge Nord er der brugt store kvartrunde Stål Plus Arkitekt Tagrender. De er med lige bagkant, som giver et flot udtryk og passer til en moderne byggestil med huse uden udhæng. Denne version er også velegnet til ældre murermestervillaer uden udhæng.

Plastmo havde beregnet materialer til byggeriet og også leveret halvrunde tagrender til skure i speciallængde, så de var nemmere at montere.

’Vi hjælper gerne med beregninger og vil gerne være med til at sikre et godt forløb ved at have en god dialog med de udførende om valg af materialer, også når disse skal monteres’, siger Plastmos salgschef, Morten Post.

Det laveste CO2-aftryk
Tests fra Teknologisk Institut dokumenterer, at der ikke udledes zinkpartikler fra Stål Plus Tagrenden, som derfor kan indgå i DGNB-certificerede byggerier eller i projekter i kommuner med zinkforbud. Samtidig kan Stål Plus Tagrenden hjælpe med at holde byggeriets CO2-aftryk nede under de fastlagte CO2-grænseværdier i bygningsreglementet.

’Stål Plus Tagrenden har en stærk produktspecifik EPD med et lavt dokumenteret CO2-aftryk for tagrender’, fortæller marketingchef Mia Vinge Krogh fra Plastmo.