27. nov. 2023

Den grønne omstilling kræver samarbejde

  • Energi
  • Varmeløsninger
  • Byggematerialer
Grundfos BD+Inspiration November 1920X900Grundfos BD+Inspiration November 1920X900

Den grønne omstilling kræver samarbejde

HVAC- og vandanlæg i bygninger tegner sig for næsten 40% af verdens energiforbrug. Det er en af de helt store udfordringer i den grønne omstilling, og opgaverne skal løftes af installatører, rådgivere og producenter i fællesskab, lyder opfordringen fra Grundfos.

Gælder næsten alle europæiske bygninger
Det er en enorm opgave, der venter, hvor næsten alle europæiske bygninger skal renoveres for at sænke energiforbruget og forbedre energieffektiviteten. Det gælder også i Danmark, hvis vi skal nå den danske regerings målsætning om at være klimaneutral inden 2050.

Samarbejde, vaner og værktøjer
Grundfos peger på tre vigtige forudsætninger for at nå klimamålene. Tæt samarbejde mellem installatører, rådgivere og producenter er en af forudsætningerne.

En anden forudsætning er løsninger, der gør det nemt og naturligt at ændre vaner og adfærd. Det gælder især for de omkring 34 millioner europæiske borgere, der ikke har råd til at investere i grønne løsninger.

Endelig handler det om digitale værktøjer, der kan hjælpe installatører med at indregulere og optimere HVAC-installationer. Og her fokuserer Grundfos meget på udvikling af produkter, der kommunikerer trådløst med hinanden ved hjælp af brugervenlige apps og andre digitale værktøjer.

Grundfos