24. maj 2023

Byg stærkt og klimavenligt med zink

  • Tag og facade
  • Byggematerialer
Rhein BD+Inspiration Maj 1920X900Rhein BD+Inspiration Maj 1920X900

Byg stærkt og klimavenligt med zink

RHEINZINK har i mange år leveret zink til byggeriet i Danmark, og traditionelt har det været til kviste, tagrender, murkroner og anden afdækning. Men nu er zink for alvor ved at finde fodfæste som facade- og tagmateriale – og med god grund.

”Vi ser flere og flere prestigeprojekter, specielt i tidligere industri- og havneområder, hvor det lidt rå udseende falder naturligt ind. Men zink er også meget holdbart og vedligeholdelsesfrit, samtidig med at det kan genanvendes 100 procent, så det passer også godt ind i byggeriets stadigt større fokus på ansvarlighed”, siger Pia Nørgaard, afgående Adm. direktør hos RHEINZINK.

6200 m² zink-facade i Aarhus

I sommeren 2020 stod 235 familie- og ungdomsboliger klar på Göteborg Allé i Aarhus, og beboerne kunne glæde sig over, at deres nye hjem har et helt særligt udtryk. Etagebyggeriet er udstyret med multifunktionelle taghaver, og facaderne er beklædt med zinkplader i en rå, blank udgave. Overfladevarianten er CLASSIC walzblank, og 6200 m² facade er monteret med stående dobbeltfals.

Stigende genbrug af materiale

RHEINZINK materialet er cradle-to-cradle-certificeret, og det zink, der sendes på markedet af virksomheden i dag, består af omkring 30 procent genanvendt materiale. Den andel kommer til at stige, efterhånden som zink bliver mere udbredt i byggeriet.

Få hjælp og rådgivning

Er du usikker på at anvende et gammelt, kendt materiale i nye sammenhænge, står RHEINZINK klar med gode råd og vejledning.

”Vi har stort fokus på rådgivning. Vi har både blikkenslagere og ingeniører ansat. De står til rådighed, når arkitekter vil have rådgivning om valg af overflader og underkonstruktioner. Desuden kan vi trække på vores tekniske afdeling i Tyskland, der indsamler erfaringer fra hele verden”, siger Pia Nørgaard.

RHEINZINK